– en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken

Valgmenigheden

– en grundtvigsk valgmenighed i folkekirken

Bøvling Valgmenighed bygger på N.F.S. Grundtvigssyn på menighed og folk.

Valgmenigheden er en del af Den danske Folkekirke, men i alle organisatoriske og økonomiske forhold er vi ansvarlige for egne forhold. Ledet af en bestyrelse, som vælges på den årlige generalforsamling, se oplysninger under siden Kontakt.

Menigheden blev dannet i 1875 og kunne derfor i 2000 fejre 125 års jubilæum. Læs mere om kirken og menighedens historie her.

Legater

Legater i Bøvling valgmenighed Der er to gavefonde som uddeles en gang om året. Nærmere oplysninger fås ved præsten eller formanden.

Maren og Nicolaj Henningsens Mindelegat

Ansøgning kan sendes hvert år senest den 30/4 til valgmenighedens formand Joan Trelborg, Brogårdsvej 36, 7650 Bøvlingbjerg. Tlf. 61741976 eller Mail

Kirsten Juul Nikolajsens Mindelegat

Legatet kan tildeles medlemmer af Bøvling Valgmenighed i alderen 15-25 år, som støtte til ophold på dansk højskole eller efterskole. Legatet er på 5000 kr. Ansøgning sendes senest den 30/4 hvert år til valgmenighedens formand Joan Trelborg, Brogårdsvej 36, 7650 Bøvlingbjerg. Tlf. 61741976 eller E-mail: formand@boevlingvalgmenighed.dk

Vedtægterne er vedtaget af stifterne den 3. februar 1992
Som stifter:  Karen Juul Nielsen og Hans Juul Nielsen

Vedtægter herunder er godkendt af bestyrelsen for Bøvling Valgmenighed den 3. februar 1992 – v. formand, Erling Krogsgaard Jensen.